试卷 > 小学 > 五年级 > 英语 > 2021年外研版小学五年级英语下册期中复习试题及答案(笔试部分)

2021年外研版小学五年级英语下册期中复习试题及答案(笔试部分)

一、连线题:看一看,将左右两边意思相同的内容配对,并将右边的字母序号填入相应题前括号内。(20分)

2021年外研版小学五年级英语下册期中复习试题及答案(笔试部分)

二、找出不同类的一项,将序号填在题前的括号里。(10分)

(  )1. A. park  B. library   C. book

(  )2. A. studied   B. driver   C. dancer

(  )3. A. good   B. computer   C. nice

(  )4. A. hamburger   B. sandwich   C. tonight

(  )5. A. dear   B. breakfast   C. lunch

三、用所给词的适当形式填空。(10分)

1. Last year he ________(write)a book about art.

2. There ________(be)some information.

3. My mother is a ________(dance).

4. Yesterday my dad ________(give)me a book.

5. Let’s ________(make)this one, please.

四、单项选择。(30分)

(  )1. Yesterday I ________ TV with my parents.

A. watched   B. watch   C. watches

(  )2. Thank you ________ talking to us.

A. on   B. about   C. for

(  )3. Tonight Ms. Li is going to ________ Chinese food for us.

A. cooks   B. cook   C. give

(  )4. Let’s put them ________ the shelf.

A. for   B. on   C. about

(  )5. Tom, look ________ this bag.

A. at   B. on   C. with

(  )6. It’ll ________ easy for you to carry.

A. is   B. are   C. be

(  )7. It’s rainy outside. Please bring your ________.

A. book   B. wheel   C. umbrella

(  )8. It’s very hard for me ________.

A. riding a bike   B. to ride a bike   C. ride a bike

(  )9. I want to make_____ e-card for you.

A. a   B. the   C. an

(  )10. ______did she do? She danced.

A. What   B. Where   C. Who

五、从B栏中选出与A栏问句中相应的答语。(10分)

2021年外研版小学五年级英语下册期中复习试题及答案(笔试部分)

六、读一读,选出合适的词。(10分)

1.(See/ Look)________ at the dog, it is very cute.

2. I can see a cat ________(on/ at)that red shirt.

3. The bag is nice ,you can take it ________(on/to)China.

4. This book is easy ________(for/ with)me.

5. The cat is very ________(love/ lovely).

、阅读短文,根据短文内容判断正(T)误(F)(10分)

My family

  There are four people in my family. My father, my mother, my grandfather and I. My name is Peter. I’m a clever boy. I have a big drum. There is a robot in my family. We all like it very much. My grandfather likes it best. We are all very happy!

(  )1. There are four people in his family.

(  )2. Peter is a girl. She has a big drum.

(  )3. There is a dog in his family.

(  )4. His grandfather likes the robot best.

(  )5. Peter’s family are all very happy.


参考答案

一、1.D  2.C  3.E  4.B  5.A  6.H  7.F  8.J  9.I  10.G

二、1.C  2.A  3.B  4.C  5.A

1.wrote  2.is  3.dancer  4.gave    5.make

四、1.A  2.C  3.B  4.B  5.A  6.C  7.C  8.B  9.C  10.A

五、1.D  2.C  3.A  4.E  5.B

1.Look  2.on  3.to    4.for   5.lovely

七、1.T  2.F  3.F  4.T  5.T


注:需打印的家长,请自行将内容复制到word里进行打印!(转载请注明出处<深圳学校网>,文章来源:https://www.szxuexiao.com/Examination/html/5904.html)

最新试卷
热门试卷
(C) 2006-2021 如意了教育 考试试卷