试卷 > 小学 > 五年级 > 英语 > 2021年译林版小学五年级英语上册期末考试试卷及答案(含听力材料)

2021年译林版小学五年级英语上册期末考试试卷及答案(含听力材料)

听力部分 (30分)

一、听录音,选出所听句子中含有的选项。(听两遍)(8

(   ) 1. A. floor  B. food  C. four

(  ) 2. A. tired  B. afraid  C. friend

(  ) 3. A. can’t  B. come  C. country

(  ) 4. A. pretty  B. pudding  C. present

(  ) 5. A. find  B. finally  C. food

(  ) 6. A. Christmas tree  B. Christmas cards  C. Christmas party

(  ) 7. A. They’re  B. There are  C. These are

(  ) 8. A. music room  B. art room  C. Music teacher

二、听录音,根据所听到的内容,用数字给下列图片标上序号。(听两遍)(6

2021年译林版小学五年级英语上册期末考试试卷及答案(含听力材料)

三、听录音,选出适当的应答句。(听两遍)(8

(  ) 1. A. They play football with friends.

  B. They sing birthday songs.

  C. They have a big dinner with their family.

(  ) 2. A. A dog.   B. A parrot.   C. A rabbit.

(  ) 3. A. She can dance.   B. She likes dancing.  C. Yes, she does.

(  ) 4. A. Yes, they do.   B. Yes, they are.   C. Yes, they like.

(  ) 5. A. In Canada.   B. In the UK.   C. In China.

(  ) 6. A. Yes, there are.   B. There is only one.   C. We have one.

(  ) 7. A. Wait a minute.   B. You are right.  C. Yes, I do.

(  ) 8. A. A doctor.   B. A teacher.   C. A worker.

四、听短文,判断下列句子是否与录音内容相符,相符的 “T”,不相符的 “F” 。(听两遍) (4分)

(  ) 1. There are forty students in my class.

(  ) 2. Mike is a Chinese boy.

(  ) 3. Lucy likes playing basketball.

(  ) 4. Lucy often watches TV on Sundays.

五、听录音,对话补全(每空一词)。(听三遍)(4

A: What do you do at _______________?

B: I ____________ visit my _______________. They ____________ on the farm.

A: Are there any ____________ on it?

B: Yes. I like ____________ with them very much. What____________ you?

A: I sometimes go to the ____________ with my family.

B: That’s great.


笔试部分(70分)

一、选出下列单词中不同类的那个选项。(5)

(   )1. A. under  B. beside  C. behindD. for

(   )2. A. duck  B. cow  C. children  D. rabbit

(   )3. A. Australia  B. China  C. Canada  D. English

(   )4. A. pretty  B. short  C. beautiful  D. nice

(   )5. A. factory  B. shop  C. kitchen  D. library

二、中英互译。(16

1. 一个动物朋友______________  ______________ friend  

2. 在房子前面 in ______________ of the ______________

3. 读故事 ______________  ______________ 

4. 喜欢游泳 like ______________

5. 许多工人 a ______________ of ______________  

6. 坐在河边 ______________ ______________ the river

7. 在椅子中间______________ the two ______________

8. 擅长跳舞be ______________ at ______________

9. 早早地醒来 ______________ up ______________

10. 没手没脚 ______________ no ______________ or ______________

11. 给她发份邮件 send an ______________  ______________ her

12. 和我兄弟看电影 ______________  ______________with my brother

13. carry an umbrella _________________

14. grow some roses __________________

15. Western countries _________________ 

16. fold a card _______________________

三、选择最佳答案,将其序号填入题前括号内。(10

(  ) 1. My bedroom is on _________ floor.

A. two  B. second  C. the second

(  ) 2. My mother is a _________. She has a lot of students.

A. worker  B. teacher  C. nurse

(  ) 3. My mother usually _________ on the Internet.

A. chatting  B. chats  C. chat

(  ) 4. — What _________ Yang Ling like?

     She likes _________ stories.

A. do, write  B. does, write  C. does, writing 

(  ) 5. He swims _________. 

A. very good  B. very well  C. very much

(  ) 6. — What _________ your grandparents do?

     They are farmers.

A. do  B. does  C. are

(  ) 7. Helen likes blue. I _________ like it, but my sister _________.  

A. also, either  B. don’t, don’t  C. also, doesn’t

(  ) 8. — How many desks _________?   

There are two.

A. are there  B. do we have  C. are they

(  ) 9. Can you _________ some sweets _________ me?

A. buy, for  B. send, for  C. buy, to

(  ) 10. _________ is very popular in the UK.

A. Table tennis  B. Basketball  C. Football

四、在Ⅱ栏中找出Ⅰ栏相应的答句,并将其序号填在题前括号内(8

2021年译林版小学五年级英语上册期末考试试卷及答案(含听力材料)

五、根据要求用适当的单词填空。(10

1. How many ____________ (library) are there in your school ?

2. ____________(有) any soup on the table?

3. I ____________(有) some books in the bag.

4. Billy is really good at ____________. He ____________ very well (skate).

5. Where’s your computer room?

Look, it’s on the ____________ (three) floor.

6. _____________ in the classroom. (not shout)

7. She ____________ (have) a lovely cat, but he ____________.(do)

8. _________ (Tim) cousin is _________ (I) friend. We go _________ (climb) at weekends.

9. What ____________ Nancy like____________? (do)  

She ____________ (like) ____________ (run).

10.Can you ____________ (show) ____________ (I) around?

Sure.

11. My uncle ____________ (live) in the UK. He and his friends ____________ (work) in the hospital.

六、根据上下文及首字母提示完成下面的短文。(5

Teachers’ Day is coming. Helen wants to m___________ a card for h___________ teacher –– Miss Gao. F___________, she d___________ some trees and flowers on the card. N___________, she colours them. T___________, she w___________ some wishes on it . F___________, she g___________ the card to Miss Gao and says,  H___________ Teachers Day!

七、阅读理解 (8分)

A.根据短文内容,判断下列句子是否与短文内容相符,用“T”或“F”表示。(4

Mrs Black has a son and a daughter, Sam and Ann. Sam goes to school, but Ann doesn’t. Sam often plays with Ann at home. On Saturday morning, they play in the garden and their mother cooks. Today, Ann doesn’t play for a long time. She cries () and runs to her mother. Mrs Black says,” What’s the matter, Ann?” “Sam broke (弄坏) my toy tiger.” “How?” her mother asks. “ I hit () on his head with my toy tiger.”

(  ) 1. Ann and Sam are both students.

(  ) 2. Ann and Sam often play together at home.

(  ) 3. Sam often cooks with his mother.

(  ) 4. In fact (事实上)Ann broke the toy tiger by herself.

B. 根据短文内容,完整回答下列问题(答句完整)(4

Snow White (白雪公主) has seven good friends——seven little men. They are very hardworking(勤劳).

The first little man waters the flowers and vegetables every day. The second little man likes cleaning the house. The third little man always feeds () the ducks in the morning. The fourth little man likes washing the clothes. The fifth little man is good at making dresses. The sixth little man is good at cooking. The seventh little man sings and dances well. She often plays with Snow White.

The seven little men like Snow White very much. They live a happy life in a beautiful forest..

1. How many good friends does Snow White have?

________________________________________________

2. What does the third little man do?

________________________________________________

3. Does Snow White often play with the first little man?

________________________________________________

4. Where do they live?

________________________________________________

、根据下面提供的内容,完成一篇英语短文。 (8)

Mary居住在英国,她今年11岁。她有一个双胞胎姐姐Kate. Mary爱绘画,但是Kate却不喜欢,Kate擅长打篮球,她经常与Mary一起打球他们的父亲是一位医生,给病人看病他们的母亲是一位老师,教英语。他们通常在周日去公园野餐。多么幸福的一家啊!

Mary ____________ in the UK. She is ____________ years old. She ____________ a twin sister, Kate. Mary likes ____________, but Kate ____________. Kate is good at ____________ ____________. She ____________ ____________ it with Mary. Their father is a ____________. He ____________ sick people. Her mother is a ____________. She____________ ____________ . They ____________ have a ____________ in the park on Sundays. What a happy family!        



听力文字稿 

一、听录音,选出所听句子中含有的选项。(听两遍)

1. Where is the art room? It’s on the first floor.

2. Don’t be afraid.

3. Australia is a western country.

4. Look at her new jacket. It’s so pretty.

5. Finally, write your name on it.

6. Let’s go to the Christmas party today.

7. Where are the letters? They are in my desk.

8. Who is that woman? She is my Music teacher.

二、听录音,根据所听内容,用数字给下列图片标上序号。(听两遍)

1. M: What do you often do with your family?

W: We often watch films.

2. W: Does she like singing?

M: No, she likes dancing and skating.

3. M: What does your father do?

W: He is a firefighter.

4. W: Let’s go and play volleyball.

M: Sorry, I want to write this e-mail first.

5. M: What do you do at Christmas?

W: Sometimes we go to see Father Christmas. It’s a lot of fun.

6. W: What do you like doing?

M: I like flying the kite.

三、听录音,选出适当的应答(听两遍)

1. What do people do at Christmas?

2. It has four legs, a short tail and two red eyes. What is it?

3. Does she like dancing?

4. Do they have the same hobbies?

5. Where do Polar bears live?

6. Are there any students in the computer room?

7. Come and have a look.

8. He works in a factory and makes things. What does he do?

四、听短文,判断下列句子是否与录音内容相符,相符的用“T”表示,不相符的用“F”表示 。(听两遍)

  There are forty-two students in our class. There are two English boys. They are Jack and Mike. They are my good friends. Jack has a sister. Her name is Lucy. Lucy is 8 years old. She likes swimming, she also likes playing basketball. She usually does her homework in the evening and watches TV on Saturdays.

五、听录音,对话补充完整(每空一词)。(听三遍)

A: What do you do at weekends?

B: I often visit my grandparents. They work on the farm.

A: Are there any chickens on it?

B: Yes. I like playing with them very much. What about you?

A: I sometimes go to the cinema with my family.

B: That’s great.


参考答案

听力部分(30分)

一、1. A   2. B   3. C   4. A   5. B   6. C   7. A   8. C

二、3,  2,  6,  4,  1,  5

三、1. C   2. C   3. C   4. A   5. A   6. A   7. A   8. C

四、1. F   2. F   3. T   4. F

五、weekends, often, grandparents, work, chickens, playing, about, cinema

笔试部分(70分)

一、 1. D  2. C  3. D  4. B  5. C

二、1. an animal  2. front, house  3. read stories  4. swimming  5. lot, workers  6. sit beside

7. between, chairs  8. good, dancing  9. wake, early  10. have, legs, arms  11. email to  

12. watch films   13. 带把伞   14. 种些玫瑰   15. 西方国家   16. 把卡片对折

三、1. C   2. B   3. B   4. C   5. B   6. A   7. C   8. A   9. A   10. C

四、1. C   2. A   3. D   4. B   5. F   6. E   7. H   8. G

五、1. libraries  2. Is there  3. have  4. skating, skates  5. third  6. Dont shout  7. has, doesnt  

8. Tims, my, climbing  9. does, doing, likes, running  10. show, me  11. lives, work

六、make,  her,  First,  draws,  Next,  Then,  writes,  Finally,  gives,  Happy

七、

A. 1. F   2. T   3. F   4. T

B. 1. She has seven good friends.

2. He always feeds the ducks.   

3. No, she doesnt.

4. They live in a beautiful forest.  

八、lives,  eleven,  has,  drawing,  doesnt,  playing basketball,  often plays,  doctor,  helps,  teacher,  teaches English,  usually,  picnic

最新试卷
热门试卷
(C) 2006-2021 如意了教育 考试试卷