试卷 > 小学 > 六年级 > 英语 > 人教版 > 人教版小学六年级英语上学期期中试卷及答案(含听力材料)

人教版小学六年级英语上学期期中试卷及答案(含听力材料)

听力部分(40分)

一、听录音,选出你所听到的选项。(5分)

  )1. A. traffic    B. train    C. tell

  )2. A. taxi    B. film    C. ship

  )3. A. street    B. sled    C. straight

  )4. A. stop    B. go    C. wait

  )5. A. next weekend    B. today    C. tomorrow

二、听录音,按你听到的顺序给下列图片标上序号。(5分)

人教版小学六年级英语上学期期中试卷及答案(含听力材料)

三、听录音,选择恰当的答语。(10分)

  )1. A. You can take the No.15 bus    B. You can see the No.15 bus.

     C. Go straight and you can see the cinema.

  )2. A. It’s the post office    B. It’s next to the post office.

     C. It’s next to the supermarket.

  )3. A. No, it isn’t.    B. No, there isn’t.    C. Yes, there isn’t.

  )4. A. You’re right.    B. You’re welcome.    C. see you.

  )5. A. I’m going to see a film.    B. I often come by bike.

     C. Have a good time.

四、听录音,判断下列句子与你所听内容是(T)否(F)一致。(10分)

  )1. There is a new bookstore in my city.

  )2. I’m going to the library on foot tomorrow.

  )3. Turn right at the zoo.

  )4. Mike is going to play basketball after school.

  )5. Tina is going to Beijing with her mother.

五、听对话并填空。(10分)

1. The __________ __________ is on your right.

2. __________ do you get there? __________ __________.

3. Turn right at the __________. Then you can see the __________.

4. The nature park is __________ __________ my school.

5. Jack is going to Hainan by __________.


笔试部分(60分)

六、选出每组中不同类的一项。(5分)

1.   )1. A. Sunday    B. tomorrow    C. today

2.   )2. A. cinema    B. film    C. library

3.   )3. A. taxi    B. subway    C. restaurant

4.   )4. A. and    B. here    C. there

5.   )5. A. where    B. when    C. down

七、选择填空。(10分)

  )1. Chen Jie is going to ______ a word book.

A. buying    B. buy    C. buys

  )2. What ______ interesting film!

A. a    B. an    C. the

  )3. You should turn left ______ the bookstore.

A. on    B. in    C. at

  )4. ______ go at the red light.

A. No    B. Don’t    C. Do

  )5. I often go to school on foot, ______ I go by bike.

A. often    B. always    C. sometimes

  )6. 根据实际情况,下列选项正确的是:

A. In Alaska, USA, children go to school by sled. They must wear a life jacket.    

B. In the UK, people drive on the left side. But in China, people drive on the right side.    

C. In Hong Kong, people must look left when they cross the road.

  )7. 当有人问你去超市怎么走时,你可以说:

A. Turn right at the bookstore.

B. It’s next to the bookstore.    

C. How can I get to the supermarket?

  )8. 当有人向你问路时,你不知道,你应该说:

 A. Thank you.    B. Excuse me.    C. Sorry. I don’t know.

  )9. 建议大家一起去看电影时,你可以说:

A. Let’s go to the cinema.

B. What an interesting film!   

 C. Turn left at the cinema.

  )10. 当你想知道对方明天打算做什么时,你应该问:

A. Where are you going tomorrow?

B. What are you going to do tomorrow?

C. How are you going tomorrow?

八、选择be动词的正确形式填在相应的横线上。(5分)

1. He ______(am/is)going to watch TV tomorrow.

2. I ______(am/are)going to do my homework.

3. They ______(is/are)going to have a maths lesson.

4. What ______(am/are)you going to do tomorrow?

5. She ______(is/are)going to go ice-skating.

九、将标志图的序号填入警示语前的括号里。(5分)

人教版小学六年级英语上学期期中试卷及答案(含听力材料)

  )1. Turn left, please.

  )2. You can cross the street.

  )3. Don’t turn right, please.

  )4. Please pay attention to the traffic lights.

  )5. Go straight, please.

十、从方框里选出恰当的句子补全对话,并把编号写在横线上。(5分)

人教版小学六年级英语上学期期中试卷及答案(含听力材料)

人教版小学六年级英语上学期期中试卷及答案(含听力材料)

十一、根据问句,选择正确的答句。(5分)

  )1. How do you go to school every day?   A. Sorry, Miss Wang.

  )2. Where’s your school?         B. I go to school by bike.

  3. Don’t touch the door!         C. It’s on Red Sun Street.

  )4. Let’s go to the park.          D. I am going to play football with my friends.

  )5. What are you going to do tomorrow?  E. Great!

十二、按要求完成各小题。(10分)

1. this,   what,   going,   do,   they,   to,   are,   weekend (?)(连词成句)

  _______________________________________________________

2. The post office is near the school.(就画线部分提问)

_______________________________________________________

3. There is a bookstore near here.(改为一般疑问句)

  _______________________________________________________

4. I usually take a bus to school.(改为同义句,句意不变,每空一词)

I usually go to school __________ __________.

5. 在黄灯的时候慢下来并停下。(根据中文补全句子,每空一词)

__________ __________ and stop at a yellow light.

十三、阅读短文,判断句子正(T)误(F)。(10分)

   My friend David is a Chinese boy. He is going to Germany to have a great vacation. He is going to be there next week. How will he go there? Of course, he is going to go there by plane. He will meet his uncle there. His uncle is an English teacher. He goes to work by car every day.

(   )1. David is an American boy.

  )2. David will go to Canada next week.

  )3. David’s uncle is a P.E. teacher.

  )4. David will go there by plane.

  )5. David’s mother goes to work by car every day..

十四、书面表达。(5分)

你的朋友Mike想要去书店,可是他并不知道去书店的路线。请你给Mike介绍去书店的路线,并建议他步行前往。不少于五句话。

人教版小学六年级英语上学期期中试卷及答案(含听力材料)

_________________________________________________________

_________________________________________________________
 

听力材料及参考答案

听力部分(40分)

一、听音,选出你所听到的选项,本题听两遍。(5分)

听力材料:1. You must pay attention to the traffic lights.   

2. —Hey, Linda. How does your father go to work? —He usually goes by taxi.   

3. —Excuse me. I’m new here. How can I go to the post office?

—Go straight and then turn right. The post office is on your left.   

4. Don’t go at a red light.   

5. I’m going to do my homework this evening, and I am going to see a film tomorrow.

答案:1. A   2. A   3. C   4. B   5. C

二、听录音,按你听到的顺序给下列图片标上序号,本题听两遍。(5分)

听力材料:

1. —How can I get to the science museum? —Just go straight along the street. You will see the science museum is on your right.  

2. Don’t touch the door when you are in the subway.  

3. —What is your brother going to do this weekend? He is going to see a film with me.  

4. My father is a doctor. He works in a hospital.  

5. My home is not near the school, so I have to take a bus to my school.

答案:1. 4  2. 5  3. 1  4. 3  5. 2

三、听录音,选择恰当的答语,本题听两遍(10分)

听力材料:

1. Excuse me, sir. How can I get to the hospital?  

2. Where is the post office?  

3. Is there a park near here?  

4. Hey, John. You must pay attention to the traffic lights when you cross the road.  

5. It’s Saturday tomorrow. I’m going to see a film with my family.

答案:1. A   2. C   3. B   4. A   5. C

四、听录音,判断下列句子与你所听内容是(T)否(F)一致,本题听两遍。(10分)

听力材料:1. —Is there a new cinema in your city? —No, there isn’t. But there is a new bookstore in my city.  2. —Where are you going tomorrow? —I’m walking to the library.  3. —How can I get to the post office? —Turn left at the zoo.  4. —What are you going to do this afternoon, Mike? —I’m going to play football.  5. —Where are you going next week, Tina? —I’m going to Beijing with my sister.

答案:1. T  2. T  3. F  4. F  5. F 

五、听对话并填空,本题听两遍。(10分,每空2分)

听力材料:1. Go straight ahead. You will see the science museum is on your right.

2. A: There is a new nature park near my home.  

B: How do you get there?

A: On foot

 3. A: Excuse me. Where is the hospital?

 B: Turn right at the crossing. Then you can see the hospital.

 4. A: There is a nature park next to my school. I usually walk there after school.

 5. A: Hey, Jack. Winter vacation is coming. Where are you going?

 B: I’m going to Hainan with my family.

 A: How will you get there?

 B: I will get there by plane.

答案:1. science museum  2. How, On foot  3. crossing, hospital  4. next to  5. plane

笔试部分(60分)

六、本题5分,每小题1分。

1. A   2. B   3. C   4. A   5. C

七、本题10分,每小题1分。

1. B   2. B   3. C   4. B   5. C   6. B   7. C   8. C   9. A   10. B

八、本题5分,每小题1分。 

1. is   2. am   3. are   4. are   5. is

九、本题5分,每小题1分。

1. B   2. E   3. A   4. D   5. C

十、本题5分,每空1分。  

1. A  2. E  3. C  4. D   5. B

十一、本题5,每空1

1. B  2. C  3. A  4. E  5. D

十二、本题10,每小节2

1. What are they going to do this weekend?

2. Where is the post office?

3. Is there a bookstore near here?

4. by bus

5. Slow down

十三、本题10,每空2

1. F  2. F  3. F  4. T  5. F

十四、本题5分。



最新试卷
热门试卷
(C) 2006-2021 如意了教育 考试试卷