试卷 > 小学 > 四年级 > 英语 > 期末 > 2020年广州市小学四年级英语上学期期末模拟试卷及答案(含听力材料)

2020年广州市小学四年级英语上学期期末模拟试卷及答案(含听力材料)

听力部分(50分)

说明:每题读三遍,请将答案填入答题卡相应的地方。

 一、听短语,根据听到的内容,给相应的图写上英文大写字母编号。(每小题2分,满分10分)

2020年广州市小学四年级英语上学期期末模拟试卷及答案(含听力材料)

二、听句子,判断所读内容是否与图意相符,如相符,在括号里写“T”否则写“F”。(每小题2分,满分10分)

2020年广州市小学四年级英语上学期期末模拟试卷及答案(含听力材料)

三、听句子,选出句中含有的信息,将答案编号写在题前的括号里。(每小题1分,满分10分)

(   )11. A. thirty   B. forty   C. fifty

(   )12. A. beside      B. behind    C. between

( )13. A. classroom     B. teachers’ room   C. dining hall

( )14.A. a large bathroom  B. a small bedroom  C. a clean toilet

(   )15. A. watch TV   B. have meals   C. read books

(   )16. A. Chinese  B. art    C. maths

(   )17. A. play sports  B. use numbers       C. draw pictures

(   )18. A. a black dress      B. a red coat  C. a brown jacket

(   )19. A. a painter  B. a driver  C. a farmer

(   )20. A. sing songs   B. get news   C. make machines

四、听句子,选出相应的答句,将答案编号写在题前的括号里。(每小题1分,满分10分)

(   )21. A. Yes, it is.     B. Yes, I do.    C. No, there aren’t.

(   )22. A. Next to the study.    B. Yes, they do.    C. It’s purple.

(   )23. A. Yes, there are.   B. There are twenty.  C. They are big.

(   )24 A. It’s blue.   B. I have a PE lesson.    C. I like English best.

(   )25. A. It’s 80 yuan.   B. No, I don’t like it.  C. There are 60.

(   )26. A. He’s tall.   B. He’s my uncle.    C. She’s a nurse.

(   )27. A. Yes, I do.  B. Yes, there is.     C. Thank you.

(   )28. A. She’s a doctor.   B. Yes, she is.    C. She is 40.

(   )29. A. Yes, I like it.    B. It’s yellow.    C. It’s on the bed.

(   )30. A. Yes, I am.   B. No, I don’t.    C. I want to be a cook.

五、听短文,根据短文的内容选择正确的答案,并将答案编号写在题前的括号里。(每小题1分,满分5分)

(  )31. Lily is _______ girl.

A. an English     B. a Chinese    C. a tall

(  )32. Lily’s favourite subject is _______ . 

A. Chinese   B. science    C. art

(  )33.Lily likes to_________ after school.

A. write some Chinese stories B. read books C. draw pictures

(  )34. Bill likes ________ best.

A. Chinese     B. science     C.English

(  )35. Mr Chen is _________.

A. tall and young     B. tall and strong    C. short and strong

六、听句子,选出句子所缺的单词填在相应的横线上。(每小题1分,满分5分)

( policeman  shirt  maths  pink  homework  

36. Let’s draw a____________ flower on the picture.

37. I buy a white ____________ for my father.

38. We have a ____________ lesson in the morning.

39. We do our ____________ after school.

40. I want to be a ____________ when I grow up.

笔试部分(50分)

七、看图,根据句意写单词,把单词规范写在相应的四线格中。(共6题,每个单词1分,满分6分)

2020年广州市小学四年级英语上学期期末模拟试卷及答案(含听力材料)

41. Open the_______, please.

42. There is a large_______in my bedroom .

43.Happy birthday, Ben. This_______is for you.

44. I like to help sick people. I want to be a_______ .

45. My favourite subject is _______.

46. The sport shoes are_______yuan.

八、看图,选出描述图的句子,把正确编号写在题前的括号里。(共6题,每题1分,满分6分)

2020年广州市小学四年级英语上学期期末模拟试卷及答案(含听力材料)

A. I want to be a painter when I grow up.

B. Xiaoling likes to read stories books for children.

C. Mr Li is a builder. He can build good houses. 

D. I won’t take the sweater. It’s too expensive.

E. I live in a small house. It’s clean and beautiful.

F. My grandma likes to grow flowers in the garden .

九、找出一个与其他三个不同类的词。(共6题,每题1分,满分6分)

( )53. A. PE  B. lesson C. science D. Chinese

( )54. A. number   B. twenty C. eleven  D. thirteen

( )55. A. opposite  B. near C. between   D.tree

( )56. A. doctor   B. worker C. drive  D. teacher

( )57. A. help      B. clean    C. large    D. beautiful

( )58. A. skirt     B. blouse     C.  food   D. coat

十、选择一个最佳的答案,并把其编号写在括号内。(共8题,每题1分,满分8分)

﹙   ﹚59. I want to buy_______ socks. 

A. pair    B. a pair    C. a pair of

﹙ ﹚60. This is our classroom. Please come______.  

A. to       B. at   C. in 

﹙ ﹚61. There _______ some flowers on the window? 

A. are      B. is      C. am

﹙ ﹚62. Wow. Your computer is new. I _______ it.

A. has  B. love      C. like to

﹙ ﹚63. I like to help sick people. I want to be a ______.  

A. cook      B. driver      C.doctor

﹙ ﹚64. A: What is twenty and thirty?   B: It’s _______ . 

A.forty       B. fifty       C.sixty

﹙ ﹚65. A: _________ is your favourite teacher?   B: Miss Li.  

A. What     B. Who     C. Where

﹙ ﹚66. A: _________ are the black shoes? B:They are 180 yuan. 

A. How old   B. How many     C.How much

十一、选择适当的单词,把对话补充完整。(共6题,每题1分,满分6分)

(  write   kitchen  her   like  many   Who  )

A: Is this a picture of your house?

B: Yes, it is.

A: How  67   bedrooms are there in your house?

B: Three. And there is a living room, a 68     and a study.   

A: 69     is the lady in the garden? 

B: She’s my mother.  

A: What’s 70     job?

B: She’s a cook. She can cook very nice food.  

A:That’s great. Do you want to be a cook 71    your mother?

B: No, I want to be a writer when I grow up. I like to 72     stories for children.

十二、按实际情况回答问题,把答案写在四线格中。(共4题,每题2分,满分8分)

73.What’s your favourite subject?

74.What’s in your bedroom?

75. How many buildings are there in your school?

76. What is your father’s job?

十三、阅读理解:

(一)选择正确答案,并把答案编号写在题前括号里。(每小题1分,满分5分)

 My name is Mary. I study at Xinhua Primary School. It"s large and beautiful. There are four buildings in my school. In the classroom building, there are six teachers’ rooms, forty classrooms, two computer rooms, two art rooms and a large library. I love computer lessons. There are fifty computers in each computer room. Behind the classroom building, there is a large playground. I like to have PE lessons there. There are many books in our library. After school, my friends and I like to read books there. I love my school very much.

(  ) 77. Mary’s school is _______ and beautiful.  A. small  B.largeC. old 

(  ) 78. There are ______ teachers’ rooms in the school.  A. 4B. 5 C. 6

(  ) 79. There are ________computers in each computer room.

A. thirty      B. forty     C. fifty

(  ) 80. The playground is _______ the classroom building.

A. in front of  B. behind C. beside

(  ) 81. Mary and her friends like to _______ in the library.  

A.do homework B. draw pictures     C.read books


(二)判断句子是否符合短文内容,如相符,在括号里写“T”,否则写“F”。(每小题1分,满分5分)

Hello, my name is Sally. I’m nine. I live in a flat. There are six people in my family.My grandpa is a builder. He can build good houses. My grandma is a cook. She cooks meals for us. My father is a Chinese teacher. What about my mother? She’s a teacher too. She’s an English teacher. She can help children learn. My brother is twenty-four. He is a driver. He can drive a taxi. And he can drive a bus for people. I’m a pupil. And I want to be a painter when I grow up. I love art. I like drawing pictures.

(  ) 82. There are seven people in Sally’s family .

(  ) 83. Sally’s grandpa is a builder.

(  ) 84. Sally’s mother is a Chinese teacher.

(  ) 85. Sally’s brother can’t drive a bus.

(  ) 86. Sally wants to be a painter when she grows up.


听力材料

听力部分:50分

一、听短语,根据听到的内容找到相应的图,并在括号里写上大写字母编号。(10分)

A.a living room

B.some flowers

C.a farmer

D.a skirt

E.a playground

二、听句子或对话,判断所读内容是否与图意相符,如相符,在括号里写“T”,否则写“F”。( 10分)

6.There is a clock next to the TV.

7.Group 1 has ten stars.

8.Miss Zhang is a Chinese teacher.

9.I like to do my homework in the bedroom.

10.This is our computer room.

三、听句子,选出句中含有的信息,将答案编号写在题前的括号里。(10分)

11.There are forty pupils in my class.

12.The map is between two windows.

13.The two boys are in the teachers’room.

14.There is a large bathroom in my house.

15.We like to have meals in the kitchen.

16. We like art lessons.

17.We can use numbers in maths lessons. 

18.I like the brown jacket.

19.Uncle Li is a driver.

20.My dad is a factory.worker. He can make machines

四、听句子,选出相应的答句,将答案编号写在题前的括号里。(10分)

21. Do you have a red dress?

22. Where is your bedroom?

23. How many classrooms are there in your school?

24. What’s your favourite subject?

25. How much is the T-shirt?

26. Who is that man?

27. Is there a computer in your room?

28. What’s your mother’s job?

29. What colour is your new jacket?

30. What do you want to be when you grow up?

五、听短文,根据短文的内容选择正确的答案并将答案编号写在题前括号内。(5分) 

 My name is Lily. I am a Chinese girl. I have a brother. We study in Guangzhou now. We have seven subjects.My favourite subject is art . I love art. I draw pictures every day. And I want to be a painter when I grow up. My brother Bill likes English. He often reads some English books. But his favourite subject is science. Look, he is reading a science book. I often learn science with him. Our science teacher Mr Chen is tall and young. And he is funny. We like him very much.

六、听句子,选出句子所缺的单词填在相应的横线上。(5分)

36. Let’s draw a pink flower on the picture.

37. I buy a white shirt for my father.

38. We have a maths lesson in the morning.

39. We do our homework after school.

40. I want to be a policeman when I grow up.


参考答案及评分标准

一、听短语,根据听到的内容,给相应的图写上英文大写字母编号。(每小题2分,满分10分)


 1. B 2.D    3.A    4.C 5.E

二、听句子,判断所读内容是否与图意相符,如相符,在括号里写“T”,否则写“F”。(每小题2分,满分10分)

 6. T  7. F  8.F  9. T 10.F

三、听句子,选出句中含有的信息,将答案编号写在题前的括号里。(每小题1分,满分10分)

11.B  12.C  13.B 14.A 15.B 16.B 17.B 18.C 19.B 20.C

四、听句子,选出相应的答句,将答案编号写在题前的括号里。(每小题1分,满分10分)

21. B 22.A 23.B  24.C 25.A 26.B 27.B 28.A 29.B  30.C

五、听短文,根据短文的内容选择正确的答案,并将答案编号写在题前的括号里。(每小题1分,满分5分)

31. B 32.C 33.C  34.B  35.A

六、听句子,选出句子所缺的单词填在相应的横线上。(每小题1分,满分5分)

36.pink   37.shirt  38.maths   39. homework   40.policeman 

七、看图,根据句意写单词,把单词规范写在相应的四线格中。(共6题,每个单词1分,满分6分)


41.door 42.sofa 43. cap   44. nurse 45. music  46.eighty

八、看图,选出描述图的句子,把正确编号写在题前的括号里。(共6题,每题1分,满分6分)

47. C 48.F 49.A 50.D 51.E 52. B

九、找出一个与其他三个不同类的词。(共6题,每题1分,满分6分)

53. B 54.A 55.D 56.C 57.A 58. C

十、选择一个最佳的答案,并把其编号写在括号内。(共8题,每题1分,满分8分)

59. C 60.C  61.A 62.B 63.C 64.B 65.B   66.C

十一、选择适当的单词,把对话补充完整。(共6题,每题1分,满分6分)

67. many 68.kitchen   69.Who   70.her   71.like   72. write

(没有按要求大写扣0.5分)

十二、按实际情况回答问题,把答案写在四线格中。(共4题,每题2分,满分8分)

73. My favourite subject is .../I like...best./...(回答学科名词)

74. There is .../There are.... (回答的物品名词要合理,否则相应扣1分)

75. There are...(回答的数字要合理,否则相应地扣1分)

76. He is a …(回答职业名词)

 (单词书写错误每个扣0.5分,大小写错1—3个扣0.5分,标点符号错1—3处扣0.5分)

十三、阅读理解:

(一)选择正确答案,并把答案编号写在题前括号里。(每小题1分,满分5分)

77. B  78.C 79.C 80.B 81.C

(二)判断句子是否符合短文内容,如相符,在括号里写“T”,否则写“F”。(每小题1分,满分5分)

82. F  83.T 84.F 85.F 86.T 

最新试卷
热门试卷
(C) 2006-2020 如意了教育 考试试卷